Ny chans medverka i program för cirkulär affärsutveckling

Cradlenet är partner i det cirkulära affärsutvecklingsprogrammet CEBANS för affärsutvecklare och företag. Under programmet kommer företagen med hjälp av affärsutvecklarna implementera cirkulära processer i sin verksamhet. Nästa omgång av det årslånga programmet börjar 28 september. Är du eller ditt företag intresserad av att vara med?

Tänk cirkulärt

Vill du ta nästa steg i hållbarhetsarbetet tillsammans med andra små- och medelstora företag? Välkommen till ett årsprogram med fokus på konkret affärsutveckling för dig!

EU driver på och Sverige ökar takten i den gröna omställningen. Höjda krav och förväntningar från kunder och intressenter drabbar även små- och medelstora företag som idag utgör 99,9% av Sveriges alla företag. För att framtidssäkra företagens affärer stöttar nu CEBANS Sveriges företag i den gröna omställningen.

Du som företag blir matchad med affärsutvecklare som följer och utvecklar ditt företag i cirkulär riktning under ett år. Du kan räkna med att du får möjlighet till:

• grundläggande kunskap om cirkulär ekonomi

• stöd och coaching i cirkulär affärsutveckling

• erfarenhetsutbyte med andra i samma roll

• kontakt med olika företag med ambitioner i cirkulär riktning

• träning i nya metoder och verktyg

Under 2021 genomfördes ett framgångsrikt pilotprojekt med sju affärsutvecklare och fyra företag. Deltagarna fick under ett års tid arbeta med att ställa om från en linjär till en cirkulär affärsmodell. Det blev så populärt att vi startade upp ett program för 2022–2023 och nu fortsätter arbetet med fokus på hela Sverige.

Vill du veta mer och delta i programmet 2023–2024?
Läs mer om programmet på Esams webbplats och skicka din intresseanmälan till Christina Pihl, Hållbarhetskonsult Esam, christina.pihl@esam.se, 070-598 34 84

Erfarenheter från tidigare deltagare

Förutom att minska våra egna utsläpp siktar vi på att implementera innovativa cirkulära lösningar. En del i detta arbete har utförts i projektform under 2021 tillsammans med Esam, North Sweden Cleantech, Umeå kommuns näringslivskontor samt RISE. Projektet, kallat CEBANS, har under året bland annat lett fram till en cirkulär plattform som vi kommer att introducera under 2022.

Urban Hadarsson, Vd Olofsfors Bruk

CEBANS genomförs av Esam i samarbete med Cradlenet och North Sweden Cleantech.

Föregående
Föregående

Prioriterade frågor till nationella klimatmötet

Nästa
Nästa

Mobiltelefon som tjänst: Samsung och Foxway lanserar första internationella PaaS-erbjudandet