Forma Ingenjörsbyrå

Linnéa Thor, Business development sustainability

1. Hur arbetar ni med cirkulär ekonomi idag?
Forma arbetar idag med cirkulär ekonomi på ett utforskande plan där vi utbildar oss för att kunna göra skillnad i våra projekt.

Vi är kort och gott ett konsultföretag i Göteborg som är specialister på produktutveckling inom plastkonstruktion. Vi har som ambition att under de närmaste åren förstå på vilket sätt vi med vår kunskap och erfarenhet kan bli mer cirkulära.  

2. Varför blir ni medlemmar i Cradlenet?
Vi tror att vägen framåt är genom samverkan! Dels lyssna på andra och dels aktivt även dela med oss av våra frågeställningar, hinder, synsätt och lärdomar.
Cradlenet verkar vara ett tillräckligt brett nätverk som samtidigt är spetsigt inom just det område där vi nu satsar. Självklart hoppas vi också bygga relevanta kontakter för samarbeten.  

3. Har ni något cirkulärt initiativ som ni är extra stolta över?
Utmana oss! Då har vi snart ett cirkulärt exempel på vad Forma kan åstadkomma…
Vi är i början av vår resa och är på jakt efter goda, ledande exempel att inspireras av. Nyligen skrev vi ett avtal med en leverantör av biomaterial för att stärka vår kunskap inom hållbar produktutveckling.

4. Har ni stött på någon särskild utmaning som ni tror att fler brottas med? Vilka lärdomar har utmaningen lett till?
En ständig diskussion hos oss är vad som egentligen är mest hållbart; vi väver in aspekter som konstruktionslösningar och tillverkningsprocesser. Sedan är materialvalet i centrum av nästan alla våra uppdrag. Vi ser att våra kunder har högt ställda krav på säkerhet och pris samtidigt som marknaden värdesätter estetik högt. Samtidigt vet vi också att återvunna material och biobaserade alternativ blir allt fler, tåligare och pålitligare.
Just nu utforskar vi exempelvis om vår egen produkt CordFIX kan tillverkas i ett biomaterial utan att kompromissa med livslängd och kvalitet.

Läs mer

Föregående
Föregående

Rebel Light

Nästa
Nästa

Atrium Ljungberg