Jonas Roupé ny styrelseordförande i Cradlenet

Jonas Roupe ny styrelseordförande i Cradlenet 2023

På Cradlenets årsstämma valdes Jonas Roupe in som ny styrelseordförande. Jonas har en tung bakgrund inom cirkulär ekonomi och har arbetat med cirkulär transformation för Ericsson, TeliaSonera, Ragn-Sells och Skanova som rådgivare, chef och styrelseledamot. 

Jonas arbetar idag som rådgivare och konsult på Prosperous Planet och är även engagerad i organisationen End Ecocide. Jonas är aktuell som medförfattare till rapporten “Ecocide law for an Economy within Planetary Boundaries” som ger en detaljerad analys av hur lagstiftning mot storskalig miljöförstöring bidrar till hållbar utveckling och en mer cirkulär och regenerativ ekonomi. 

– Jag ser fram emot att stötta det redan väldigt framgångsrika teamet i Cradlenet att  lägga i nästa växel. I cirkulär ekonomi har vi en fantastisk verktygslåda för omställning till ett samhälle som både är mer resilient och varsamt mot livet på jorden. Utöver de tekniska kretsloppen, där det pågår mycket spännande i Sverige och inom Cradlenet, ser jag också stora möjligheter för svenska och nordiska bolag att ta spetsposition inom biologiska och regenerativa kretslopp. Även här har Cradlenet en viktig roll att intensifiera kunskapsutvecklingen och omställningen, säger Jonas Roupé.

– Vi ser att Jonas kompetenser inom det biologiska kretsloppet och biodiversitet kommer att vara en stor tillgång till Cradlenet och våra medlemmar. Att arbeta med regenerativa affärsmodeller som har positiv påverkan på klimat och natur är en het fråga som många företag vill veta mer om och där kommer Jonas erfarenheter vara mycket uppskattade, säger Elin Bergman, vice ordförande. 

Övriga nya styrelseledamöter är: Vojtech Vosecky från Circle Economy, Kitty Ehn, kommunikationschef på Blocket, Malin Ljung Eiborn, hållbarhetsdirektör på Rejlers och ny suppleant är Liv Andersson Project Manager på Stena Circular Consulting, en del av Stena Recycling.

Ledamöter i styrelsen som sitter kvar är: Elin Bergman, Viktor Tingström, Camilla Cederquist,  Marcus Linder, Christian Engene, Sofia Sundström (suppleant) och Veronika Ekstrand (suppleant).

Mer om styrelsen
Bilder på styrelsen

Kontakt:
Elin Bergman, vice ordförande och COO; elin@cradlenet.se, 073-966 23 49
Jonas Roupé, styrelseordförande; jonas@cradlenet.se 

Föregående
Föregående

Motgång för cirkulärt mode?

Nästa
Nästa

Cirkulärt finansbolag får 278 miljoner i kreditgaranti från EU