Designa, sälja och beräkna miljöa­spekterna av PaaS

Den 17 november arrangerade Cradlenet en öppen Cirkulär fredag på detta tema. Missade du den? Ingen fara, nu finns en inspelning från evenemanget.

Om presentationen

Designa, sälja och beräkna miljöaspekterna av PaaS – Nyvunna forskningsresultat och praktiska råd för dig som arbetar med eller har intresse av den cirkulära affärsmodellen PaaS.

Under denna träff kommer vi att diskutera design, försäljning och miljöanalys av PaaS och erbjuda konkreta råd om hur PaaS ska skapa värde för kunder.

Christian Engene, industridesigner och VD på Remanufaktur AB och styrelseledamot i Cradlenet, kommer att dela med sig av ny kunskap som bäddar för en fortsatt utveckling av PaaS. Han utgår från projektet VFB, Vitvarubaserade Funktionstjänster för Bostadsbolag. Det är ett läroprojekt som genom litteraturstudier, akademiska analyser och praktiska tester utifrån ett samarbete mellan 12 organisationer skapat praktisk kunskap om den cirkulära affärsmodellen Funktionstjänster, eller PaaS.

Projektet har lett till en unik bred och djup kunskapsbank kring PaaS. Den omfattar allt från försäljning, införande, design, inköp, användarupplevelse, digitalisering och policy. Vid detta tillfälle fokuserar vi på design, miljöaspekter och införande.

Medverkar gör även Jan Agri som är projektledare för VFB och VD för Tricircular AB.

Om Cirkulära fredagar

Varje fredag håller Cradlenet temamöten med och för våra medlemmar i avslappnad diskussionsform. I temamötena möter ni likasinnade från olika branscher som delar med sig av sina erfarenheter. Vi börjar även varje möte med några cirkulära nyheter från Sverige och omvärlden. Läs mer om våra Cirkulära fredagar.

Föregående
Föregående

Cradlenet medarrangör till Nordic Sustainability Expo 2024 - talare släppta

Nästa
Nästa

Cradlenet medarrangör till Circular Monday