Avslut och framåtblickande mot 2017

Idag träffades vi för frukost och samtal inom Cradlenet Norr hos Esam AB i Umeå. Vi delade med oss av det vi tyckte varit intressant under året, och vilka teman vi vill belysa mera under 2017. En utmaning som diskuterades rund bordet var infrastruktur kring återbruk och hur man kan få till logistik, mervärden, och efterfrågan kring t.ex. kommunal och privat överskott (t.ex. har privatpersoner lämnat 190 ton produkter förra året på lokala återbrukshus). Vi tar vidare denna diskussion på studiebesök hos Umeå kommun Returbutiken den 2/2 2017. Livsmedelsförsörjning, lokal matproduktion och säker återföring av näringsämnen var ett annat hett tema, som vi tar vidare på studiebesök hos Vakin - Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB som vi har döpt till "slamkonvent". Inköp, upphandling och leasing är också relevant att tar från ord till handling, så vi kommer fokusera även på detta under 2017. Varmt välkomna till våra möten i Umeå - och som medlem i Cradlenet 2017! Vill du vara med på våran lokal mailingslista, hör av dig till laura.vidje(at)esam.se

Deltagarna idag representerade bl.a. Region VästerbottenHandelshögskolan vid Umeå universitet RiseB, MOVEBYBiKEUmeå EnergiUmeå kommunEsam ABCaicla AB - tack för givande samtal! 
// Laura Vidje, koordinator för Cradlenet Norr i Umeå

15304511_1188092481282038_5574842606602501811_o.jpg