Chalmers University of Technology startar Sveriges första renodlade kurs i cirkulär ekonomi på masternivå!

Chalmers är sedan fyra år en del av forskningsprogrammet Mistra REES som syftar till att underlätta övergången till en cirkulär ekonomi. Tidigare i år beslutade Mistra att ge stöd åt programmet ytterligare fyra år. Parallellt med att samarbetet fortsätter startar nu även Chalmers en kurs hösten 2019 i cirkulär ekonomi på masternivå.

“ Cirkulär ekonomi är ett område som håller på att skapas och ta form, det är multidisciplinärt och berör viktiga samhällsutmaningar. Att det finns utbildning är viktigt. Detta blir Chalmers första renodlade kurs i cirkulär ekonomi – och den första på masternivå i Sverige “ säger Maria Ljunggren Söderman, docent på avdelningen Miljösystemanalys på Chalmers och examinator på den kommande kursen, i en intervju på Chalmers.se.

Läs hela intervjun om kursen och Mistra REES här