Back to All Events

Nätverksträff om cirkulär ekonomi och cirkulär konsumtion med Cradlenet Väst och Gullers Grupp

  • Gullers Grupp 22 Magasinsgatan Västra Götalands län, 411 18 Sweden (map)

Välkommen på spännande och intressant nätverksträff torsdagen den 23 maj 2019, då vi lyssnar till Anneli Selvefors och Oskar Rexfelt från Chalmers Industri- och materialvetenskap. De föreläser om Use to Use - Design för Cirkulär konsumtion.


Lyssna på Anneli Selvefors när hon berättar om sin forskning när Gothenburg Centre for Sustainable Development intervjuar henne (dec 2018) angående det glolaba målet nummer 12: Responsible Consumption and Production: https://www.youtube.com/watch?v=qp0S_3kT-Pc

 Hennes publikationer hittar du här:
https://www.chalmers.se/sv/personal/Sidor/anneli-selvefors.aspx

 
På Chalmers.se kan man läsa om Oskar Rexfelts forskning som handlar om användarorienterad utveckling av produkter och tjänster. Hans avhandling, “User-Centred Design and Technology-Mediated Services”, utforskar förutsättningarna för att utveckla lösningar som integrerar produkter och tjänster. Syftet med Oskars forskning är att utveckla ett metodstöd för att designa användbara lösningar som kunden har nytta av. Han forskar också kring konsumenters acceptans och adoption av hållbara sätt att konsumera (t.ex. delning, återcirkulering och tillgångsbaserad konsumtion).

Hans publikationer hittar du här:
https://research.chalmers.se/person/rex

 
Hemsida för Use2Use med bra resurser för den vetgirige: http://www.use2use.se/


OBS: Begränsad antal platser
Anmälan: https://forms.gle/9PstACJ9gTJpkQ9s5