Back to All Events

Urban evolution genom cirkulär ekonomi

  • Rågsvedstorget 11 124 65 Bandhagen Sweden (map)
CNNC.JPG

“I stadsdelen Rågsved sker något alleles extraordinärt. Genom en unik samverkan mellan civilsamhälle, lokala företag och offentligheten möjliggörs här en urban evolution!

Kom, inspireras och knyt nya kontakter för möjliggörandet av en aktiv omställning av din stadsdel.

Rågsved är ett positivt exempel på hur det i lokal samverkan går att förena ekologisk  hållbarhet, social trygghet och ekonomisk tillväxt som sprider sig till andra delar av landet - till och med internationellt. 

Här ses en cirkulär ekonomi som en självklarhet för ortens och planetens överlevnad. 

  • Med ny innovativ teknik stött av Vinnova i samverkan med KTH, Stockholms stad och lokala fastighetsägare odlas färska och hållbara grönsaker i nedlagda industrilokaler som förvaltas av lokalbor i behov av arbete. Läs mer här.

  • Matsvinnet minskas genom nya logistiklösningar som skakar om och möjliggör för effektiv och klimatsmart mathantering i samarbete med Berghs School of Communication. 

  • Kulturen bidrar till social trygghet när kreativitet får möjlighet att blomstra i den lokala musikstudion som understöds av nationella stjärnor som Ametist Azordegan.

Utöver detta finns språkcaféer, trygghetsnätverk, socialekonomisk rådgivning, arbetsintegrerande sociala företag, en konsthall, företagsrådgivning och mycket mer.

Nya Rågsved Folkets hus är samlingsplatsen och den lokala knutpunkten som möjliggjort för stor del av denna utveckling. “

Anmälan och mer information >>

Earlier Event: February 21
Cradlenets årsmöte 2019