Back to All Events

Cirkulär ekonomi – framtidens tillväxtmotor för ett hållbart Europa?

  • Europahuset 65 Regeringsgatan Stockholm, Stockholms län, 111 44 Sweden (map)
EU_komissionen.jpg

EU-komissionen bjuder in till medborgardialog med vice ordförande Jyrki Katainen

Globalt lever vi som om vi hade 1,7 planeter till förfogande och i Sverige som om vi hade ungefär 4. Hur går Europas nödvändiga omställning till en mer cirkulär ekonomisk modell? Vad innebär EU-kommissionens förslag om hållbara finanser? Hur ska vi nå målen om klimatneutralitet 2050? Vilka möjligheter öppnar sig för svenska och europeiska leverantörer av cirkulära tjänster på den inre marknaden och för export till länder utanför EU? Vilka politiska, ekonomiska och sociala utmaningar kvarstår för att skapa en ekonomisk tillväxt i EU som är hållbar – på riktigt?

Välkommen till medborgardialog med Jyrki Katainen, EU-kommissionens vice ordförande med ansvar för jobb, tillväxt, investeringar och konkurrenskraft samt tidigare statsminister i Finland.

Dialogen modereras av Johan Kuylenstierna, som är rådgivare till UN Water, adjungerad professor vid Stockholms universitet och tidigare chef för Stockholm Environment Institute (SEI).

Datum: måndagen den 14 januari

Tid: kl. 14.00–15.00 (registrering och kaffe från kl. 13.30)

Plats: Europahuset, Regeringsgatan 65, plan 2, Stockholm

Seminariet kommer att hållas på svenska och sändas live via vår Facebooksida för dem som inte kan vara på plats https://www.facebook.com/EUkommissionen/

Välkommen!