Back to All Events

Cirkulär ekonomi - ord och hadling! Orienteringsföreläsning med Tobias Jansson

  • World Trade Center 10 Mässans gata Göteborg, Västra Götalands län, 412 51 Sweden (map)
Tobias Jansson.PNG

Cirkulär ekonomi – ord och handling! Orienteringsföreläsning med Tobias Jansson

Som ett led i att realisera en vision om att bidra till stärkt avkastning i tid och rum arrangerar Sequoia Solutions nu föreläsning om cirkulär ekonomi, ett ämne de ser som ett värdefullt medel för att arbeta för en mer hållbar utveckling. Inbjuden gäst är Tobias Jansson, CircularEconomy.se.

8.00-8.30  Registrering och kaffe

8.30  Välkommen  Eva Törnberg, Sequoia Solutions

8.45 Cirkulär ekonomi – ord och handling  Tobias inleder med en introduktion till cirkulär ekonomi, en vision om ett samhälle utan avfall där affärsnytta går hand i hand med resurseffektivitet. Han belyser därefter 7 utvecklingsspår och trender inom området (bla cirkulära städer, restflöden & symbioser, digitalisering som stödfunktion, regenerativt jordbruk och cirkulärt byggande).

9.45-10.00 Avslutning och frågor. Du ges också möjlighet att ställa en skriftlig fråga som rör din verksamhet och få ett skriftligt svar i efterhand. 

Syftet med föreläsningen är dels att informera och sprida kunskap om cirkulär ekonomi och dels att väcka nyfikenhet för att påbörja eller fortsätta en mer hållbar verksamhetsutveckling och framtid.
 
Datum: 23 maj, 5 juni, 11 juni och 12 juni
Tid: 8.30-10.00
Plats: World Trade Center, Mässans gata 10, våning 7. Anmäl dig vid receptionen.
Kostnad:  795 kr + moms per person.

Anmälan: Via mail till info@sequoiasolutions.se senast 18 maj. Ange önskat datum, antal platser och faktureringsadress. Efter fakturering är anmälan bindande dock med möjligt överlåta sin plats. Sequoia Solutions förbehåller sig rätten att ställa in föreläsning och återbetalar då ev erlagd avgift.                         

Tobias Jansson arbetar med omvärldsbevakning och initierar innovationsprocesser i cirkulär riktning genom föreläsningar och workshops. Han driver även bloggen CircularEconomy.se .  2006 var Tobias medgrundare till livsstilsmagasinet Camino som idag ”…är ett mediaföretag som sprider berättelser om en grönare, godare och skönare framtid.”