Back to All Events

Studiebesök hos Carstedts bil på Green Zone i Umeå.

  • Carstedts bil 1 Överstevägen Umeå, Västerbottens län, 906 21 Sweden (map)
Cradlenet Norr.PNG

Välkomna till en eftermiddag med studiebesök hos Carstedts bil på Green Zone i Umeå.

Bakgrund:
Green Zone i Umeå är fortfarande ett föredöme i att sluta kretslopp, även mer än 15 år efter invigningen. Green Zone visar på ett pedagogiskt sätt att det är möjligt och ekonomiskt hållbart att gå från linjärt till cirkulärt tänkande. Många besökare kommer hit för att lära sig mer om energieffektivitet och hållbara lösningar.

I början var Green Zone helt unik. Ingen liknande anläggning existerade år 2000 när Ford Motor Company, McDonald's och Statoil invigde ett eko-vänligt och energieffektivt område med en bilförsäljare, energistation med livsmedelsbutik samt snabbmatsrestaurang. Tack vare unika lösningar och långsiktigt systemtänkande minimeras den negativa påverkan på miljön. Olika former av cleantech används på Green Zone: återvinning av värme och kyla, gröna tak, återanvändbara och återvinningsbara material samt filter som renar inomhusluften är bara några exempel.

Plats: Överstevägen 1, träffpunkt inne i receptionen hos Carstedts bil/ Ford
Tid: 14:30 - 16:00

Föreläsning och rundvandring på Green Zone genomförs på engelska

Varmt välkomna!
// Laura Vidje

Koordinator Cradlenet Norr
Esam AB - Konsulter för hållbar utveckling sedan 1990.

laura.vidje @ esam.se , Esam AB Nygatan 14, 903 27 Umeå, Tel: 0767826984