Back to All Events

Frukostseminarium – mikroplasters påverkan och hur vi minskar dess spridning 

  • Hallenborgsgatan 4 Malmö Sverige (map)
CNCNSYD.PNG

Lokalföreningen Cradlenet Syd bjuder in dig som arbetar med miljö, VA, avfall, deponi, upphandling och strategiskt ledarskap till ett frukostseminarium om mikroplaster. Syftet med seminariet är att presentera genomförda och kommande mikroplaststudier och projekt samt vilka lagförändringar som är på gång och väntas komma i framtiden. Vi presenterar och diskuterar även vilka möjligheter som finns att förebygga mikroplaster i er organisation och verksamhetsutövande.

Trots att mikroplaster är svåra att se med blotta ögat, är de ett stort problem i vår miljö då de sprider sig och tillslut hamnar i våra kroppar och vår miljö. 

Flera länder har börjat med förbud mot plast. Länder som Kenya och Frankrike har förbjudit plastpåsar, och i Sverige gäller från och med 1 juli i år förbud mot kosmetiska produkter som innehåller plastpartiklar. Förbudet mot mikroplast har mött både ris och ros. Branschorganisationer och miljörörelser menar att förbudet måste instiftas på EU-nivå, vilket tros vara sannolikt inom snar framtid.

Seminariet arrangeras i samarbete med ÅF.

Anmälan: skicka din anmälan till: helena.nilsson@hutskane.se