Back to All Events

Nätverksträff cirkulär ekonomi med tema cirkulära affärsmodeller

  • Universitetshuset 2 Paradisgatan Lund, Skåne län, 223 50 Sweden (map)
Illustration (bild bakom Cradlenet loggan):  Louise Quistgaard, RISE

Illustration (bild bakom Cradlenet loggan): Louise Quistgaard, RISE

 

Nätverksträff cirkulär ekonomi med tema cirkulära affärsmodeller

Välkommen till Cradlenet Syds och Nätverket Cirkulär ekonomi i Skånes nästa frukostmöte!

Fredagen den 27 april 8.30-10 träffas vi på Universitetshuset, Paradisgatan 2, i Lund. 

På mötet kommer representanter från projektet Affärsmodeller för cirkulära möbelflöden-Steg 3 att dela med sig av sina erfarenheter från projektet och diskutera hur man kan komma framåt i arbetet med cirkulära affärsmodeller. Det kommer som vanligt också bli tid för diskussion. 

Projektet fokuserar på hur möbelbranschen konkret kan ställa om till cirkulär ekonomi. Cirkulära möbelflöden handlar om att ta till vara möbler som annars skulle slängts, samlat damm eller eldats upp. 

Ibland är förstås fortfarande material- eller energiåtervinning ett rimligt alternativ – men ofta är möblerna eller dess delar fortfarande fullt dugliga och kunden köper nya möbler av något annat skäl. I många fall har möblerna eller möblernas delar ett kvarvarande värde och kan efter uppgradering fortsätta användas – ibland till och med av samma kund. Våra uppskattningar visar att affärsmodeller som bygger på en sådan cirkulär princip, och som lyckas förlänga den faktiska livslängden på produkterna, kan minska klimatpåverkan med ungefär 30 % om det ersätter nyproduktion.  

Läs mer om projektet: www.cirkularitet.se

Projektet som presenterar bjuder på kaffe och macka. Kl 8.30 startar vi mötet, så kom gärna lite innan för att hinna ta frukost. 

 Anmäl dig senast den 23 april: http://simplesignup.se/event/129496-naetverkstraeff-cirkuaer-ekonomi

Har du frågor så hör av dig till helena.nilsson@hutksane.se

Varmt välkommen!