Back to All Events

Plast och mikroplast - lösningar och framtida utmaningar

Skärmavbild 2018-10-04 kl. 08.25.27.png

Plast är för många en självklarhet i vardagen och dess egenskaper har på ett flertal sätt hjälpt oss människor till ett bättre liv. Dock orsakar plasten även stora problem om den hamnar på fel plats, ute i naturen och i våra hav. Därför är det viktigare än någonsin att vi tillsammans hittar vägar för en mer hållbar hantering av plast och mikroplast. 

ÅF Infrastructure, Cradlenet Syd, Hållbar Utveckling Skåne och Länsstyrelsens nätverk ”Tänk om plast” bjuder in dig som arbetar inom det offentliga med strategiskt ledarskap, upphandling, miljö, VA och avfall till ett frukostseminarium om plast och mikroplast. På seminariet kommer nutida och framtida utmaningar att belysas och diskussion kommer föras om möjliga lösningar. Genomförda och kommande studier och projekt, samt olika former av lösningar, kommer presenteras av ÅF, kommuner och ”Tänk om Plast”. Några frågor som kommer besvaras är hur man får en plastsmart arbetsplats, hur man hanterar plastfrågan i en handlingsplan samt hur man kan implementera dagvattenlösningar för konstgräsplaner. 

I slutet av seminariet sker en paneldiskussion med talarna där du är välkommen att ställa frågor och skapa intressanta diskussioner. 

Begränsat antal platser – anmäl dig i god tid!
Tid: Fredag den 9 november, kl. 8.00–10.00. Vi bjuder på veganska frallor och kaffe
Plats: ÅF, Hallenborgsgata 4, Malmö
Anmäl dig till cornelia.hartman@afconsult.com. Även frågor och funderingar mailas dit.
Sista anmälningsdag är 26 oktober.

Later Event: November 12
Sharing City Summit