Back to All Events

Nationell Verkstad för hållbara livsstilar


  • Karlstad Congress Culture Centre (map)
Nationell.JPG

Arrangören, Forum för miljösmart konsumtion, skriver:

“Välkommen till en konferens om drivkrafter och metoder för att skapa en mer hållbar konsumtion och trender kring nya köpmönster.

Fokus ligger på konkreta arbetsverktyg för att förändra konsumtionsmönster i en mer hållbar riktning. Ta del av aktuell forskning, låt dig inspireras av lärande exempel och testa dina egna idéer.

Bland annat berättar Malin Sundström, docent vid Högskolan i Borås om hur vår uppkopplade tillvaro leder till nya sätt att konsumera. Hannah Stanton, verksamhetschef på theGoals.org guidar oss i hur vi kan stärka engagemanget särskilt hos yngre målgrupper.

I workshops får du möjlighet att testa verktyg för att främja cirkulär innovation och delningsekonomi samt verktyg och metoder för att kommunicera med olika målgrupper.

Nationell verkstad för hållbara livsstilar är en årligt återkommande konferens inom ramen för Sveriges genomförande av FN:s ramverk för hållbar konsumtion och produktion, även kallat 10 YFP. I år är Konsumentverkets Forum för miljösmart konsumtion värd i samarbete med Karlstads kommun, Naturvårdsverket och Mistra Sustainable Consumption.

Moderatorer är Emma Enebog, tidigare hållbarhetschef för Myrorna, styrelseledamot i Cradlenet, belönades 2017 med Hugopriset som årets inspiratör och Henric Barkman, miljöstrateg, samhällsentreprenör och föreläsare.

Det här kan du se fram emot:

• Praktiska workshops där du tillsammans med andra testar metoder för samverkan, innovation och kommunikation
• Projektkavalkad där du får inspiration till ditt arbete
• Kunskapsutbyte inom aktuella frågeställningar
• Möjlighet att ge inspel och påverka nya initiativ och aktiviteter inom området
• Nätverkande med forskare, beslutsfattare och kollegor

Kostnad för konferensen är 1 000 kronor. 25% moms tillkommer.”

Earlier Event: November 12
Sharing City Summit
Later Event: November 21
Save the date! RE:Source-dagen 2018