Back to All Events

Industriell symbios - samverkan för cirkulär ekonomi

  • Lindholmen Science Park 3 Lindholmspiren Västra Götalands län, 417 56 Sweden (map)

NMC bjuder in till seminarium om Industriell Symbios

NMC.JPG

BESKRIVNING

Hur kan industrin och näringslivet arbeta med cirkulär ekonomi? Genom industriell symbios kan aktörer samverka, vinna konkurrensfördelar, stimulera lokalt näringsliv och förbättra sin miljöprestanda utan att ställa om sina affärsmodeller.

Genom att ta tillvara på och utbyta avfall, energi, material och andra ”restprodukter” i olika processflöden kan avfall från en process bli till en resurs i en annan. Potentialen är stor att finna både konkurrensfördelar, skapa affärsnytta och förbättra miljöprestanda – utan att behöva ställa om sina affärsmodeller!

Medverkar som talare gör Emma Dalväg, hållbarhetskonsult som arbetar med affärsutveckling, cirkulär ekonomi och industriell symbios med kunder som Sotenäs kommun, Göteborgs stad och Liseberg m fl. Vi får också ta del av konkreta exempel på aktivt arbete med industriell symbios från Sotenäs kommun genom Peter Carlsson, symbiosutvecklare på Sotenäs symbioscentrum.

Seminariet arrangeras i samband med att Göteborgspriset för hållbar utveckling delas ut och möjlighet finns att medverka under fler seminarier och workshops som arrangeras av Winwin Gothenburg Sustainability Award på temat industriell symbios. (Anmälan till dessa görs här.)

Välkommen!

Övrig information

Sista anmälningsdag: 18 oktober 2018

Deltagare: Seminariet är öppet för alla.

Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt.

Bli medlem i NMC! Anmäl ert intresse här.

Avbokning: Vid förhinder ber vi dig att meddela oss så snart som möjligt så att vi kan ge din plats åt någon annan samt anpassa vår beställning av förtäring och dryck.

Kontakt: Har du frågor om seminariet är du välkommen att mejla till info@nmc.a.se, eller ringa 010-505 14 45.”

Mer information och anmälan >>