Delningsplattformar i Norden

Nedan ges exempel på några företag som erbjuder delningsplattformar i norden och därmed främjar cirkulär ekonomi.

ihopa.jpg

Ihopa

Ihopa gör det enkelt & säkert att bilda en produktcirkel där du äger en sak tillsammans med andra.

Läs mer >>

smarta kartan.png

Smarta Kartan

Smarta Kartan vill underlätta för göteborgare och besökare att leva hållbart, genom att uppmuntra till gemenskap, nya möten och tillgång framför ägande. Detta genom att synliggöra nuvarande verksamheter och nätverk som finns i staden och som är på gång. På kartan finns bland annat cykelkök, bytesgrupper, klädbytardagar, gratisbutiker och digitala plattformar.

Läs mer >>

swinga.png

Swinga

Delningstjänst för olika bostadsområden där grannar kan låna/låna ut saker med varandra. Swinga är ett plattformskooperativ.

Läs mer >>

Hygglo logo.png

Hygglo

Hygglo är störst i norden på uthyrning mellan privatpersoner. Företaget startade 2016 med det enkla mottot: "Saker ska användas". Filosofin är att man både kan tjäna på att hyra ut de saker man inte använder varje dag och även hyra saker man behöver, när man behöver dem.

Läs mer >>

LocalLife.png

LocalLife

LocalLife är ett intiativ för att skapa en lokal delningsekonomi, ta vara på lokala resurser på ett smartare sätt och öka engagemanget för närmiljön och grannskapets ekologiska fotavtryck.

Läs mer>>

retoy.jpg

Retoy

Retoy är en plattform för att byta och dela leksaker till barn. Retoy ger barnen som byter leksaker en återkoppling på den miljönytta som det faktiskt för med sig att byta istället för att köpa nytt.

Läs mer>>

fritidsbanken.png

Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar.

Läs mer>>

Grannsaker.jpg

Grannsaker

Med appen Grannsaker kan du dela saker med dina grannar.

Läs mer>>

rentl.png

Rentl

På Rentl kan du snabbt och enkelt hyra eller hyra ut verktyg, maskiner, båt, sportsaker, grejer till festen och mycket annat.

Läs mer>>

snappcar.png

SnappCar

På SnappCar kan du hyra bilar av andra privatpersoner.

Läs mer>>

olio.png

Olio

Olio erbjuder delning av mat och prylar mellan privatpersoner över hela världen.

Läs mer>>

moveabout.png

Move About

Move About är ledande inom elfordonspooler och optimering av fordonsflottor.

Läs mer>>

sunfleet.png

Sunfleet

Sunfleet är ett företag erbjuder en tjänst för att boka och dela bil per timme i Sverige. Sunfleet startades 1998 som ett utvecklingssamarbete mellan Volvo och svenska Hertz och är idag ett helägt dotterbolag till Volvo Cars.

Läs mer>>

wowcloset.png

The WOW Closet

The WOW Closet är en uthyrningsservice för designerklänningar från svenska och internationella designers och varumärken.

Läs mer>>

ToolPool.PNG

ToolPool

ToolPool är en gratis verktygsutlåning som drivs via Malmö Järnhandel.

Läs mer>>