Frukostmöte med Cradlenet Norr på Returbutiken

Den 2:a februari var det fullbokat på frukostmöte med Cradlenet Norr på Umeå kommun Returbutiken. Vi fick ta del av riktigt god frukost, en omfattande rundvandring och intressanta diskussioner. Returbutiken är en kommunal verksamhet som är verksam inom second hand och med att utveckla individer. 2015 började drygt 300 personer med arbetsträning och ca. 300 avslutade praktik varav 40% gick vidare till arbete, 7% gick vidare till studier. Från återbrukshusen tog man emot 315 ton material i fjol, bl.a. 300 flyttlådor med jul-dekoration. Det säljs ca. 1000 saker per dygn i butiken, och då handla det om rent second hand, eller möbler mm som har reparerats, eller upcyclats i textil-studion, möbelverkstan mm. En stor verksamhet som skapa otroligt mycket mervärde för människor och miljön! Tack för ett spännande besök Umeå kommun Returbutiken!

Fler bilder från rundvandringen finns här: https://www.facebook.com/circulareconomy/photos/?tab=album&album_id=1241751482582804

Cradlenet Norr har en egen facebookgrupp som du hitta här: https://www.facebook.com/groups/1937848863106242/

Vill du vara med på maillistan så hör av dig till laura.vidje (at) esam.se

// Laura Vidje, koordinator för Cradlenet Norr

One Response to "Frukostmöte med Cradlenet Norr på Returbutiken"